10 правил створення ідеальної кухні

1. Правило робочого трикутника.
Робочий трикутник - це простір між плитою, холодильником і раковиною. Для максимально зручної роботи на кухні, по-перше, на цьому шляху ніяких перешкод не повинно бути, а по-друге, сума сторін трикутника повинна бути не менше 3 метрів, але не більше 7,5. Так ви зможете розвернутися, і не будете втомлюватися від біганини.
2. Розумний витрата простору.
Вбудована побутова техніка досить легко вирішує питання з браком простору, але буває далеко не всім по кишені. При плануванні індивідуальної кухні заздалегідь продумайте, що і де ви розмістите. Це істотно заощадить ваш бюджет і збереже нерви. Не нехтуйте простором під стелею: можна повісити один довгий шафка, трохи вище інших, або звичайний над холодильником – там можна зберігати сезонні продукти або рідко використовувану побутову техніку.
3. Стільниць багато не буває.
Не нехтуйте стільницями, робоча зона вам потрібно в будь-якому випадку. Якщо ж місця на кухні катастрофічно не вистачає, вас виручить барна стійка, або навіть переобладнаний підвіконня.
4. Хай буде світло!
На кухні ви працюєте з гострими предметами, дрібними крупами, тому освітлення повинно бути яскравим. Добре, якщо над робочою зоною буде окреме джерело світла.
5. «Фартух» з керамічної плитки або скла.
Не відмовляйтеся від фартуха над робочою зоною і плитою. Якщо стара, добра кахельна плитка не вписується за стилем у вашу кухню, то непоганим варіантом буде скло, прозоре або з нанесеним малюнком.
6. Хороша вентиляція – запорука свіжого повітря.
Вентиляція на кухні особливо важлива, тому стежте за тим, щоб вентиляційне вікно не зачинялося навісними шафами. І, звичайно ж, не забудьте про витяжку.
7. Кухонний острівець – а чи точно він потрібен?
Вибираючи місце під додатковий столик, потрібно бути дуже акуратним: по-перше, він повинен бути за розміром не менше 120х60 см, а по-друге, мати вільні підступи і не заважати трафіку в робочому трикутнику. Якщо у вас маленька кухня, то рекомендуємо утриматися від придбання кухонного острівця.
8. Доступне відро для сміття.
Невелика, але дуже важлива деталь. Сміттєвий бак краще всього розташувати поруч з робочою зоною, і до нього обов'язково повинен бути зручний доступ.
9. Мода – не головний критерій для кухні.
Не женіться за останніми модними тенденціями в дизайні і техніці. Мода дуже мінлива! При виборі дизайну завжди орієнтуйтеся на свій смак, та не забувайте що класика ніколи не виходить з моди.
10. Деякі питання краще довірити фахівцям.
Якщо ви не впевнені у своїх силах в технічному аспекті проектування кухні, то краще довіритися фахівцям. Вони допоможуть з проводкою, водою, газом, правильним підключення побутової техніки. Безпека – це не та річ, на якій варто заощаджувати!
- Переваги круглого столу для переговорів на 10 осібУ цій статті ми розглянемо, чому круглий стіл для переговорів на 10 людей став популярним рішенням і як він може покращити ваші бізнес-практики.Переваги круглого столу для переговорів на 10 осіб